Donny tuin

Nieuws

Verharen... Hoe pakken we dat aan?


Het is weer zover, de lente. Alle paardenliefhebbers weten dat dit het seizoen is van weidegang, paarden die de lente in hun bol hebben, zon... En verharen. Soms lijkt het wel of je paard zo veel verhaart dat er een nieuw paard op de grond ligt!


We hebben allemaal al redelijk wat ervaring met het verharen, maar hoe pakken we dit nou het beste aan voor onze paarden? Hieronder wat tips en tricks om het verharen iets makkelijker voor jouw en je paard(en) te maken.


Voer

Verharen vraagt veel energie van paarden. Het is een natuurlijk process, en toch is het belangrijk om het niet te onderschatten. Het is dan ook belangrijk om te zorgen dat je het juiste voer hebt om te zorgen dat het paard geen energie mist en het maximale uit het voer kan halen.


Verzorging

Het lijkt misschien simpel, en toch zijn er een aantal dingen die vaak over het hoofd worden gezien.

  • Was zo min mogelijk en met milde producten - dit zorgt ervoor dat de huid van het paard niet geirriteerd wordt.
  • Gebruik goede en vooral schone borstels
De Horse Guard rosborstel is makkelijk voor 

het weghalen van overtollige vacht.De Horse Guard grooming mitten is 

perfect om extra haar effectieg weg te

kunnenhalen. De Horse Guard furminator doet wat

het belooft; is grondig in haar

verwijderen.


Dekens

Zorg ervoor dat je een goede en passende deken hebt voor je paard. In deze tijd is het nog belangrijker om erop te letten dat alles goed zit!De Catago staldeken in 0g

is top voor het lenteweer 

en sluit mooi aan.


Haar-problemen

Het is natuurlijk lastig om niet overal haar te krijgen, dus kom je thuis en zit je nog steeds onder het haar, geen zorgen, dat kunnen we makkelijk verhelpen!De Horse Guard wasballen zijn perfect

om overtollig haar van je kleding te 

krijgen.