Donny tuin

Nieuws

Nieuw van Bech Equestrian: Thea’s 10. Thea Bech is een Deense U25 ruiter en werkt naast haar sport en studie ook bij Bech Equestrian. Thea gaat jullie meenemen in haar top 10 voor alle omstandigheden!


-----------


Hallo! Ik ben Thea, en voordat ik jullie mijn top 10 van deze eerste week geef, wil ik mezelf nog even voorstellen. Ik ben Thea Bech, 19 jaar, en rijd met Dionisos (Dio) in het Deense kader voor U25. Daarnaast heb ik een jong paardje genaamd Lucinda (Luci) die ik zelf ga opleiden. Dio is nu 13 en is een rustige, lieve, niet zo heel grote ruin die het liefste gewoon lekker staat te chillen en dan nog een keer per dag werkt. Luci daarentegen is een echte clown, met veel pit. Ze is extreem lief, maar heeft zo ook haar gekke streken, zoals grote gaten graven in de paddock en dekens er weer vanaf halen. Het meeste van mijn top 10 zal gaan over iets met paarden, maar gaat het daar niet over zal het misschien gaan over mijn studie psychologie, of mijn lievelingsdingen voor de rest in nederland of denemarken. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen!


Links Dio, midden Thea en rechts Luci10. Halter


Eigenlijk lopen mijn paarden altijd in een FIR-Tech halster. Het is gewoon een heel fijn en stevig halster! Natuurlijk is de werking van de FIR-Tech altijd goed voor de paarden, zo staat luci veel stiller met een FIR-Tech halter op dan met een normaal halster, maar nog belangrijker vind ik eigenlijk dat het halster zo stevig is en nog steeds mooi blijft nadat de paarden 100x in de paddock hebben gerold.Hoewel het halster intact is 

gebleven, ging Luci toch iets

meer richting de zandlook

en is het halster niet meer 

schoon te noemen....9. Neck pad


Af en toe hebben de hoofdstellen van tegenwoordig iets meer hulp nodig om comfortabel te zitten voor de paarden. Zelf heb ik dat met Dio heel lang gehad. Hij werd een beetje geïrriteerd zodra hij ging zweten en begon met zijn hoofd te schudden. Nadat ik een onderlegger van FIR-Tech onder zijn nek legde heb ik dat probleem niet meer gehad! Ook een echte aanrader dus!


8. Bandage


De FIR-Tech bandages zijn de enige bandages die ik ooit voor mijn paarden zou durven gebruiken zonder onderleggers. Uiteraard gebruik ik ze meestal nog wel, maar als de onderleggers op blijken te zijn gebruik ik ze af en toe zonder. Dit kan natuurlijk makkelijk omdat het FIR-Tech materiaal aan de binnenkant zit, waardoor het eigenlijk bijna beter werkt voor mijn paarden om alleen de bandages om te hebben in plaats van onderleggers zonder FIR-Tech werking en de bandages er overheen. Zo wordt het namelijk veel warmer! De bandages zijn een echte aanrader dus.


7. Bandage wraps


De bandage wraps zijn voor mij echt lifesavers geweest. We doen de onderleggers altijd aan de achterkant onder de bandages zodat Dio zichzelf niet kan aantikken met het rijden. Zelfs op warme dagen kunnen deze er echt perfect onder omdat het FIR-Tech materiaal ervoor zorgt dat er geen overtollige warmte blijft, maar dat alleen de lichaamswarmte van het paard gereflecteerd wordt. Ook zijn ze niet al te dik en niet al te dun waardoor ze niet snel slijten. Ik heb mijn eerste paar nog liggen die ik 4 jaar geleden heb gekocht, en in de tussentijd heb ik aardig wat andere onderleggers wél weg moeten gooien.


6. Knee brace


Dit lijkt misschien een hele rare keuze om deze knieband zo hoog te hebben staan, maar de mensen die mij kennen weten dat ik een jaar geleden nog het kreupelste paard… eh ik bedoel mens… van stal was. Ik was geraakt door een jong paard en onhandig gevallen, en weet eigenlijk nog steeds niet zo goed wat er met mijn knie gebeurde. Wel weet ik dat hij ongeveer twee keer zo groot werd als mijn andere knie, bont en blauw was en dat ik de eerste avond niet zelfstandig naar de wc kon. Ik heb toen doorgewerkt met de knie band aan, en dat hielp echt enorm. Het verlichtte de pijn onwijs veel en als ik er niet mee liep kon ik net zo goed blijven zitten. Het betekende niet dat ik 0 pijn voelde; ik kon nog steeds Dio niet rijden en het lopen ging.. ja.. net, maar anders had ik maanden lang niet kunnen lopen. Dus ode aan de knie band!Voor de referentie: Dit was

de knie in kwestie (rechts)


5. FIR-Tech stable boots


Nee, mijn paarden dragen geen bescherming in de stallen, maar met het transporteren wel! En deze stable boots zijn daar echt super voor. Vroeger had ik nog wel eens de klassieke transportbeschermers, maar bij Dio zakten ze zo af dat we in plaats daarvan deze hebben aangeschaft. De beschermers zakken nooit af, en zijn makkelijker om te doen dan die grote dingen. Ze hebben aan de binnenkant een FIR-Tech voering die je eruit kan halen om te wassen (en als je een paard net als dio hebt die iets te graag met hooi speelt heb je dat wel nodig) en je kunt er zelfs de FIR-Tech pro warmte in doen. Dat is een actievere warmte. Zelf heb ik het nog niet geprobeerd, maar ook met de klassieke werking is het echt een geweldige investering geweest!


4. FIR-Tech rug


Mijn eerste FIR-Tech product was de deken, en hij stelt dan ook nooit teleur. Hij geeft een super relaxed effect op de rug van Dio, en deken sloper Luci houdt de deken zelfs om! Ik heb hem in 3 verschillende kleurtjes; 2 voor op stal (1 voor elk paard) en dan nog één voor op de wagen en om te shinen op wedstrijd. Dat is dan natuurlijk ook het elegant design. De enige deken waar mijn baby’s mee op de wagen of trailer mee mogen staan als het niet -10 is, is deze deken, omdat het eronder zelden te warm wordt, en ook echt niet te koud, doordat de warmte van het paard wordt gereflecteerd.


3. FIR-Tech dressage boots


Oh yes, de klassieke FIR-Tech dressage boots. Ze hebben een super werking, en zijn ook lekker lang en makkelijk te sluiten. Dio gebruikt voor eigenlijk altijd deze boots, en ik denk dat als hij kon praten hij mij had verteld dat het zijn lievelings beenbeschermers zijn. Ik snap het volledig, want naast dat ik een zwak heb voor iets dat matcht (en elk seizoen matchen de boots de dekjes) heb ik ook een zwak voor het design van de FIR-Tech. Waar ik merk dat andere beenbescherming toch niet helemaal lekker bij hem kon zitten zit dit altijd goed; sterker nog, door de FIR-Tech werking kunnen zijn benen na de training ineens dunner zijn dan daarvoor. Dit is echt fantastisch, want mijn Dio is zo sensibel dat minste verandering in het hooi zich nog weleens kan uiten in dikke benen. Nou, na de boots dus niet meer! Ik ben fan en Diootje ook!


2. FIR-Tech jumping boots


Wat? De jumping boots boven de dressage boots? Jazeker! En laat me je vertellen waarom. Ik hou van mijn paarden stylen, ik vind het geweldig. Kleurtjes, glittertjes, noem het maar op. Maar als ik snel moet zijn op een dag, of ik rijd mijn paard Luci, die alles vies weet te maken, of ik de paardjes gaan naar de wei of paddock gebruik ik toch echt veel liever de jumping boots. Deze boots hebben natuurlijk dezelfde FIR-Tech werking als de dressage boots, waardoor ik minder bang ben dat de paarden te oververhitte benen krijgen, maar zijn daarbij ook veel makkelijker schoon te maken. De dressage boots stuur ik vaak na één keer om Luci’s benen te zijn geweest al naar de was. De jumping boots maak ik na gebruik gewoon schoon met een doekje en kan ik dan toch nog even wat extra hergebruiken. Ze zijn ook compleet hard aan de buitenkant waardoor ik nog nooit een paar heb moeten weggooien; zelfs na gebruik door kappen sloper Luci in de paddock.1. FIR-Tech zadeldekje


De nummer 1 is natuurlijk…. drumrollss…. Het FIR-Tech Zadeldekje!! Iedereen die mij ziet rijden heeft vast weleens gedacht: ‘jeetje, alweer dezelfde?’ Ja, ik kan de hele week met hetzelfde dekje rijden. Niet alleen omdat ik ze gewoon mooi vind, maar ook omdat ze zo übersnel drogen - waar ik de niet-catago of FIR-Tech dekjes op moest hangen om te drogen kan ik deze zelfs op het zadel in mijn kast leggen en is het de dag daarna droog. Verder is het dekje net een stukje groter dan de rest, en dat is gewoonweg heel fijn, aangezien ik een deense reus ben en dus een redelijk groot zadel heb, waar zo’n dekje veel mooier onder past. En ja, natuuurlijk ben ik fan van de FIR-Tech, dat blijft voor mij met alle producten echt mijn nummer 1!


Ook op wedstrijd altijd FIR-Tech!