Coolers voor het drogen in het koude herfstweer

Als de dagen weer korter en kouder worden proberen wij ons paarden warm en droog te houden na trainingen en /of het wassen.  We gebruiken cooler dekens om de paarden op te drogen zo snel mogelijk en om te spier pijn en moeheid te voorkomen.

Daarom  worden dekens gebruikt om vocht te absorberen en weg te transporteren van de vacht van het paard. En om het paard warm en comfortabel te houden oa tjdens transport. En de keuze is reuze wat coolers betreft. Wij hebben onze favorieten in de zonnetje gezet!

gallery/Picture 1

Catago Wol deken

Vroeger waren alle cooler dekens gemaakt van wol vanwege de natuurlijke eigenschappen om vocht te absorberen en het paard droog houden. Maar wol heeft zijn nadelen; het is een zwaar materiaal wat nog zwaarder wordt als het nat is, en het droogt relatief langzaam vergeleken met meer technishe materialen. Dat gezegd; er zijn altijd liefhebbers van de look en eigenschappen van natuurlijk wol.

gallery/Picture 2

Horse Guard fleece deken

Fleece dekens zijn een makkelijk en goedkoop optie. Ze zijn licht en erg geschikt voor het borduren. Ze worden vaak gebruikt als statiedekens en voor andere marketingsdoelen. De fleece kwaliteit absorbeert veel vocht en transporteert het weg van het vacht. Verder droogt een fleece  deken heel snel.

gallery/Picture 3

Catago Acryl cooler deken

De acryl cooler rug.

Deze deken  hebt de “luxe” uitstraling van wol. De acryl vezels zijn exact nagemaakt om zo veel mogelijk op wol te lijken maar zonder de moeilijke eigenschappen. Het acryl is een stuk goedkoper en veel makelijker te wassen en gebruiken. De deken droogt erg snel na gebruik en vuil en stof bijft niet hangen in de deken. Een paard kan zo van de wei of paddock naar binnen en met de deken op is hij  zo weer droog en schoon. En deken schud je een keer en hij is weer klaar voor gebruik.

gallery/Picture 4. png

Ata fleece cooler deken

De Ata deken kombineert het zachte en warme gevoel van de fleece kwaliteit met natuurlijk en technische functies.

Het heeft infra-rood en therapeutische functies, die de bloedcirculatie verbetert en verdikkingen en pijn reduceert. De Bamboo vezels in het stof  maakt het snel drogend en minimeert de kansen op allergieën en huis infecties. Bamboo is een natuurlijke anti-bacterielel vezel, perfect voor gebruik bij coolers.